Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

Παρά τα πρόσφατα κέρδη της, η μετοχή της Walt Disney Company (DIS) διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, παρά το γεγονός ότι είναι εισηγμένες για σχεδόν επτά δεκαετίες, οι μετοχές της DIS διαπραγματεύονται κάτω από $100. Να γιατί η μετοχή της Disney διαπραγματεύεται τόσο χαμηλά, ακόμη και όταν ανταγωνιστές ροής όπως το Netflix (NFLX) έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

IPO της Disney το 1957
Η Disney τιμολόγησε την IPO της στα 13,88 $ ανά μετοχή το 1957, αφού προηγουμένως είχε εκδώσει μετοχές στην εξωχρηματιστηριακή αγορά ως Walt Disney Productions. Η δημόσια εγγραφή ήρθε δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

Από τότε, η επιχείρηση της εταιρείας έχει αυξηθεί εκθετικά και έχει ανοίξει θεματικά πάρκα και εκτός των ΗΠΑ. Η Disney στράφηκε επίσης στο streaming πιο πρόσφατα και η υπηρεσία έφτασε τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές σε μόλις 16 μήνες.

Η Disney συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο εμβληματικών παγκόσμιων εμπορικών σημάτων και είναι η παροιμιώδης επιχείρηση «από την κούνια μέχρι τον τάφο» – προσφέροντας κάτι σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Ο λόγος πίσω από την υποαπόδοση της Disney Stock
Μια πρόχειρη ματιά στα κέρδη της Disney μπορεί να μας πει γιατί η μετοχή έπεσε πρόσφατα στα χαμηλότερα επίπεδά της από το 2014. Η εταιρεία δημιούργησε λειτουργικά κέρδη 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2013, τα οποία αυξήθηκαν στα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος. Η μέτρηση κορυφώθηκε στα 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2018 - και παρόλο που τα κέρδη αυξήθηκαν από τα χαμηλά επίπεδα του COVID-19, έδειξε αναιμική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, όπως και οι μετοχές της Disney.

Η Disney αντικατέστησε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλό της Bob Chapek με τον προκάτοχό του Bob Iger στα τέλη του 2022, και ενώ ο Iger έχει λάβει αρκετές ενέργειες για να αναζωογονήσει την εταιρεία, η μετοχή συνέχισε να πέφτει ακόμη και υπό την ηγεσία του.

Ένας άλλος λόγος για την υποαπόδοση της Disney ήταν η πτώση της τύχης της γραμμικής τηλεόρασης, καθώς οι καταναλωτές έχουν στραφεί στο streaming. Σίγουρα, η Disney διάβασε τα γραπτά στον τοίχο και ξεκίνησε το Disney+ το 2019. Το χρονοδιάγραμμα δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο και οι συνδρομητές ροής αυξήθηκαν στα ύψη τα επόμενα δύο χρόνια εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

usa markets 7b

Disney εναντίον Netflix
Εν τω μεταξύ, παρά την προσθήκη εκατομμυρίων συνδρομητών ροής, η επιχείρηση απευθείας στο σπίτι της Disney καταγράφει απώλειες, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικής ζημίας 387 εκατομμυρίων δολαρίων το πιο πρόσφατο τρίμηνο. Ενώ αυτές οι απώλειες έχουν μειωθεί από την κορύφωση, η δραστηριότητα ροής της Disney ήταν ένας αιώνιος χαμένος χρήματος.

Στα μέσα του 2022, η Disney έφτασε σε ένα ορόσημο όταν οι συνολικοί συνδρομητές ροής της ξεπέρασαν εκείνους του Netflix. Ωστόσο, η Disney έχει χάσει συνδρομητές από τότε, ενώ ο συνολικός αριθμός συνδρομητών του Netflix εκτινάχθηκε στα 260,8 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, ο αριθμός των συνδρομητών του Netflix είναι μόλις περίπου 30% υψηλότερος από αυτόν της Disney. Ωστόσο, όταν εξετάζουμε την κεφαλαιοποίηση της αγοράς τους, με όλες τις άλλες δραστηριότητές της - συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά κερδοφόρων Parks και του franchise ταινιών - η κεφαλαιοποίηση της Disney είναι μόλις περίπου 174 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι κάτω από την κεφαλαιοποίηση σχεδόν 245 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Netflix.

ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Δεν είναι περίεργο που τόσο η Disney όσο και το Netflix έχουν μειώσει την εστίασή τους στην αύξηση των συνδρομητών ροής. Ενώ η DIS απέσυρε τη μακροπρόθεσμη καθοδήγηση των συνδρομητών της, η NFLX σταμάτησε να παρέχει τριμηνιαία καθοδήγηση συνδρομητών και είπε ότι η αύξηση των εσόδων θα ήταν η πιο σχετική μέτρηση ανάπτυξης κορυφαίας γραμμής στο μέλλον.
Τούτου λεχθέντος, ενώ ο αριθμός των συνδρομητών του Netflix έχει αυξηθεί –και μάλιστα επικερδώς– με την καταστολή κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης και τη βαθμίδα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, η δραστηριότητα ροής της Disney δεν έχει ακόμη δει μια σημαντική αναζωπύρωση, παρόλο που οι απώλειές της έχουν αναμφισβήτητα περιοριστεί σημαντικά από το κατώφλι του 2022

Οι αγορές έχουν αποτιμήσει premium και στο Netflix. Το πολλαπλάσιο των επόμενων 12 μηνών τιμής προς κέρδη – που είναι ο άλλος βασικός μοχλός της τιμής της μετοχής, μαζί με τα κέρδη – είναι 33,2x, σε σύγκριση με το 21,7x της Disney.

Όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα σε αυτό το άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς.

Πηγη : Barchart